вівторок, 8 листопада 2022 р.


8 листопада 2022

Година єднання «Українська мова – серце наше» до Дня української писемності та мови в 11 класі 📖🖊📖
Хто не знає свого минулого,
Той не вартий майбутнього.
Хто не відає про славу своїх предків,
Той сам не вартий пошани…
Нестор Літописець.
Мета:
· поглибити знання учнів про історію виникнення і становлення письма, історію українського правопису;
· з’ясувати витоки нашої мови, її місце серед інших слов’янських мов;
· розповісти про виникнення свята – Дня української писемності та мови, подати відомості про великого мецената П. Яцика;
· прищеплювати любов до історії, культури Батьківщини, рідного краю; показати красу й багатство української мови, розкрити її необхідність у житті людини;
· формувати національну самосвідомість;
· виховувати повагу до історичного минулого, інтерес до вивчення мов, почуття національної гідності: поваги до народу, його історії, любові до рідної української мови.
Класний керівник: Альона Тимошенко.




1 вересня 2022

     Свято 1 вересня, завжди залишається в пам'яті кожної людини. Де хто асоціює його зі шкільними роками, комусь більше запам'ятались роки навчання у ВУЗі, а може молодий вчитель більше хвилювався, коли сам вперше йшов на свій власний урок. Втім 1 вересня це всенародне свято, адже тільки завдяки знанням людина досягла сучасного розвитку.
    Отже з нагоди дня знань вітаю усіх з початком навчального року. Бажаю міцного здоров'я, впевненості у власних силах та відвертого прагнення до нових знань, адже вони це сила!




Любі десятикласники!!! 💞💞💞Ось і настав цей день...

1 вересня – День Знань і старту нового навчального року!!!
🌺🌺🌺

Хочеться побажати, щоб цей день не був причиною печалі, а запам’ятався довгоочікуваними веселими зустрічами, завзятим і дзвінким сміхом, новими цікавими знайомствами і пробудженням спраги до знань. Щоб сил і терпіння вистачило на весь прийдешній рік! Високих оцінок, легких контрольних, цікавих уроків і вірних друзів, з якими все, що було вже сказано, легко здійсниться!🌹🌹🌹



ВИПУСК 2021

   Бажаю, щоб збулися ваші мрії
І всі найпотаємніші надії.
І щоб завжди, куди б ви не дістались,
До рідного порогу повертались. 💞💞




Через стрімкий ріст кількості хворих на Covid-19 Міністерство освіти рекомендує перевести школи на осінні канікули з 15 до 30 жовтня. Про це йдеться у листі МОН керівникам шкіл від 12 жовтня.

«Такі додаткові заходи необхідні, щоб мінімізувати безпосередні фізичні контакти між учасниками освітнього процесу в умовах стрімкого підвищення рівня захворюваності на Covid-19, а також збільшення кількості випадків інфікування педагогічних працівників та здобувачів освіти», – пояснюють у МОН.